2 Şubat 2009 Pazartesi

bilmediğim bir adamın düşündeyim...

..







"bilmediğim bir dilde şarkı söyleyen adamın sesini dinliyorum. anlamını bilmediğim kelimeler, kemanın sesine karışmış odamın duvarlarına çarpıyor. bir kaç tane sigara izmariti, bir fincan kahve, ezberimden silmeye çalıştığım bir kaç telefon numarası, unutmak istediğim bir kaç isim, bir gün lazım olur diye sakladığım gelişi güzel yazdığım notlar, yine gece, sobam sönmüş, saat 04:47... "






bir yerlerde dilini bilmediğim bir adamın düşündeyim.. bunu biliyorum ... yatağına uzandım, başımı yastığına koydum.. ona bakıyorum sessiz ve sakin. parmak uçları saçlarımda dolanıyor, alnımda şimdi ve gözlerimde... hiç bir adamın eli böyle okşamamıştı kirpiklerimi...
içimde dilsiz bir düş elleriyle yüzümü ezberliyor. bu kadar ılıkmı olur düşden bir adamın elleri. şaşırdım. ona bilmediği bir dilde, şiirler yazdığımdan habersiz gülümsüyor bana uzaktan. uzansa dokunacak saçlarıma, uzansam sımsıkı tutacağım ellerini... tanımadığım bir adamın uykusunu düşlüyorum şimdi.
insan bilmediği bir adamın kokusunu duyar mı böyle, nefesini hissedermi omuzlarında... garip..
gülümsüyordu, herhangi birşeye değil ya da her hangi bir sözüme. o orada bana bakıyor ve sadece gülümsüyordu. ellerine ılık mevsimler bulaşmış gibi yaklaştı yanıma. bir kaç adım... sonrası yoktu.. gülümsüyordu. gülümsüyordum..
bütün güzel kelimeleri azat ettim, satır aralarına saklamadım adını..içime yağan yağmurları gizlemedim , gülümsedim.. gülümsedi.. yağmur kokuyordu bileklerim. uzansa öpecekti ellerimi, uzansam öpecektim... bir yerlerde dilini bilmediğim bir adamın düşündeyim.. gülümsedi.... gülümsedim.. sessizce uyuduk...









neslihan öncel/düş
2009 kış







..


15 yorum:

Adsız dedi ki...

Bi şarkı varya; Anlatamam görmen lazım...:)

sıradan cümleler dedi ki...

adını söyle kardeşim adını söyle..))
gerekirse gösteririzde.. hem görmesi için paris e gitmem lazım:)) göndercen mi:)

Adsız dedi ki...

Paris; Aşklar şehri...İstanbul; aşıklar şehri...Herkez aşkı kendi şehrinde arar ama aşklarda başka şehirdedir aşık olunanlarda:)

sıradan cümleler dedi ki...

kuzum başka şehir hadi neysede bu başka ülkede be:) nerde samsun nerde paris:) şimdi düşündümde senin işin daha bir kolay... lazca örenmekte kolayben birde fransızca öğrenicem :) umutsuz:)

Adsız dedi ki...

yazdıklarınızı sabırsızlıkla bekliyorum her gün her gece.. o düşten adam ben olmak isterdim...

Adsız dedi ki...

öle deme laza dert anlatmak fransıza anlatmaktan daha da sormuş:) biri ne söylediğini anlıyorda anlamıyor,diğeri hiç değilse hiç anlamıyor:) şaka yaw lazlar kızmasın..anlaşmak için bazen söze gerek yok..yüreğini yaşa yeter:)

sıradan cümleler dedi ki...

kerim bey düşden adam olmak zor bir iş.. üzgünüm..)

sıradan cümleler dedi ki...

aşkın dili yok diyorsun kanka:)

Adsız dedi ki...

fransızca öğreniyim:)

sıradan cümleler dedi ki...

kerim bey siz neden fransızca öğreniyorsunu yahu:) sizde çok alemsiniz yani..) yok siz gidinbaşka bir dil öğrenin sonra düşden bir kadına o dilde mekuplar yazın:)
selamlar...

Adsız dedi ki...

aşkın dili yoksa mantığıda yok:)

sıradan cümleler dedi ki...

iyi geceler kerim bey biz düşden adamımla uyuduk:)

Adsız dedi ki...

ben de düşden kadının olayım

sıradan cümleler dedi ki...

hangi dilde Phaloe:)

Adsız dedi ki...

sen hangi dilde söylemek istersen=)
ama fransızca pek bi kibar:)