8 Şubat 2008 Cuma

Bunu sen istedin kadın!




İçimdeki kadın konuştu;



anladığını zannettiğin tüm cümleleri sil aklından, olmasını istediğin tüm dilekleri de...




Hangi karanlık sokağın köşesine gizledin adımlarını bilmem. Bekleme boşuna. Biri arayıp da bulamayacak, o kendinden bile korkan ürkek adımlarını. Zavallı bir kentin sokaklarına, derin bir uyku olacak dinlediğin tüm masallar. Hiç kimsenin tenine bırakılmış bir izin yok. Bu yüzden bulamayacaksın kendini. Hiç kimsenin gölgesi düşmeyecek ellerine. Kaybettiğin sesleri tutamayacak kulakların.



Bunu sen istedin kadın!




Saklanmak istedin. Kimsenin bulamayacağı uzak iklimler istedin yüzünü avuçlayacak. Kokunu, bilmediğin bir ağacın kovuğuna bırakmak istedin. Duymasınlar söylediğin şarkıları. Tebessümlerin zamanla eskiyen ve eskidikçe kimseciklerin satır aralarına düşen noktadan başka bir şey değildi. Sen onların dillerini bilmiyordun. Aynı denizin sularında serinlemedi tenleriniz. Aynı çimenlerin üzerine basmadınız çıplak ayaklarınızla. Senin kulaklarına fısıldayan rüzgar, onların şehrinden geçmedi bile. Sen çıkarken merdivenleri, onlar diğer kapıdan çoktan gitmişlerdi. Zamanı bir türlü denk getiremedin sen. “Merhaba”ların hep “elveda”ydı senin. Ve onlar ağlarken senin gidişlerine, sen zaferler kazandığını zannettin her defasında. Aynaları kıran ve avuçlarına kendi kanını dolduran sendin.


Ahh sen! Ahh sen kadın!!



Sen istedin onlardan saklanmayı.



İçimdeki kadın konuştu;



anladığını zannettiğin tüm cümleleri sil aklından, olmasını istediğin tüm dilekleri de...”





neslihan



kış 2008







3 yorum:

Adsız dedi ki...

"Hiç kimsenin tenine bırakılmış bir izin yok. Bu yüzden bulamayacaksın kendini. Hiç kimsenin gölgesi düşmeyecek ellerine. Kaybettiğin sesleri tutamayacak kulakların."

bana kaçmak istediğim kendimi gösterme sihirli aynanla. en azından şimdi yapma. bu gece yapma.
gece üstüme düşmeye hazırlanırken, canavarlar pençelerini bilerken ve ben yine bir savaşa, yani yalnızlığa hazırlanırken yaptığın reva mı kadın. ahh kadın. düş kadın. deniz kadın.

hayatımın karşıma makyajsız halde dikildiği böyle zamanlarda, halimi allyıp pullamak gelmiyor içimden, sadece herhangi birisine takılmak ve onun hayatının anlamsızlığında teselli bulmak istiyorum...

efrasiyab dedi ki...

martı çığlıklarını alsam saklasam, okşasam. ahh kadın dünya bir deniz. azgın bir deniz. bir gemi var. güvenilir ve sakin bir liman arayan bir gemi. hangimiz liman, hangimiz gemi? herhangi bir gemi, herhangi bir liman mı yoksa... ?? ahh kadın isterdim ki kelimeler yıldız yıldız yağsın eşiğine. odanı aydınlatsın. çiçekler kokularıyla sarsın seni... çaresizlik. ahh çaresizlik. ahh kadın. mutlu masallar yazamıyorum ben. özür dilerim...

sıradan cümleler dedi ki...

bırak mutlu masallar başkalarının olsun. ben çığılığımla delerim dünyayı nasıl olsa:)