22 Ocak 2008 Salı

söylemem..

Her şey olması gerektiği gibi değil/mi?

Sokaklar lodosla sevişiyor mesela ve SEN kim bilir kiminle.. En çok olmak istediğin yerde misin şimdi / diye sormam sana bilirsin, aslında soru sormam sana.. Sormam çatlaklarına gizlediğin ucu pembe, kenarı nemli dudakları.. Sormam günahkar ellerinin hangi kelebek sürüsünü katlettiğini.. Saçlarına düştü mü, değdi mi kanatlarındaki tozlar / SUS!! Sormadım zaten..

Bağışlar mı seni, özgür bıraktığın etekleri rüzgarda uçuşan kadınlar, kirpikleri karanlık kentlere esir.. Kaç yüzde arasın kaybolan, dağılan parçalarını bilmem/ sormuyorum sadece söylüyorum ki, kulağımın arkasında bir parça yok senden..

Avuç dolusu küfür biriktirdim sana, nokta yok aralarında dikkatle koyduğum parmak aralarıma, dikkat etmem zira imla hatalı cümlelere ve bilirsin ki burnunu kanatmak istedim çoğu zaman biriktirdiğim ne varsa sana..

Gelmemi istemiş miydin gerçekten / diye sormuyorum sana ve farkındaysan soru sormuyorum sana, nasıl olsa cevapları akarsuların derinlerinde ve hızlı.. Hızla gidiyor yatağına, herkes siyah sanıyor ama ben biliyorum ki her yerin senin rengin.. Tamam kimseye söylemem!!


Düşen ne varsa tut şimdi

Ve sussun gözlerin

Ben görmüyorum zaten

Git ve Kal

Sakın dönme

Henüz o şarkının sözlerini yazmadım zira


Tanrı beni duyarmış gibi yaparmış bazen / bak hala yağmamış kar.. Orada da kış mı mevsim, ısıtıyor mu seni kediler / diye sormam sana.. Fakat biliyorum ki, sağ elinde tuttuğun kulpu kalın fincan senin değil, içindekinin önemi yok / o fincan senin değil.. Olmak istediğin yerde misin, özler misin saklandığın ağaç kovuklarını, diş fırçanı aldın mı yanına bilmiyorum ama cüzdanını kaptırma mesela bu defa..

Kimin umurun dasın hiç düşündün mü? Kim özler birbirine karışmış saçını sakalını / dün gece küfrettim onlara / saçına ve sakallarına.. Ama yinede sormuyorum hala sana bak “ne sanıyorsun kendini” diye.. Bunun cevabı çok zaman önce ezberimde var.. Artı ya da eksi, ama diğeri.. Kendine yürüyen bir adamı hangi yarasa yakalar o duvarın dibinde/ sobeler mi.. Sormuyorum ve aslına bakarsan kırdığın aynaları biliyorum sadece ve parçalarını hangi suyun sesine bıraktığını..


Kendine kendini yazan bir adamın çıkmazlara giden adımlarını sevdim / hepsi bu..




nslh@n


kış 2008

2 yorum:

efrasiyab dedi ki...

aldılar.
köprülerimi aldılar.

yalan sevgileri ile beni mahkum ettiler.

-mış gibi yaşamlar. hepsi birer gölge. hepsi birer vehim. şu tahta masa daha gerçek.

hata yapmak ademden mi kaldı. ne kadar düştü benim payıma. _??

mor dağları seyrettim bugün memlekette. mor dağları... yani seni... kar vardı tepelerinde. heybetli bir yalnızlıkmış gibi taşıyorlardı bu karı.

köprülerim iki gün daha olmayacak. beni "sevenler" köprülerimi vermiyor.

sıradan cümleler dedi ki...

mor kazağım köprü olsun sana..