21 Aralık 2007 Cuma

bekleyebilirim..

Olmakta olan her neyse; onu olduğu gibi kabul edebilirim.. Karanlık bir mağaranın içinde, dik bir yamaçta ve kör kuyularda yaşananları sindirebilirim aslında mideme.. Mideme saplanan bıçakları sökebilirim.. Söküp atabilirim tuzumu bedenimden.. Hiç değilse bir sefer, hiç değilse kendime, hiç değilse son defa dürüst olabilirim aslında.. Dirensem de dişine tırnağına, kaçsam da soluğundan, bıraksam da ellerimde tuttuğum yüzünü, kabul edebilirim gerçeği..
Bir cinnetin eğişinde, hemen dibinde bir adım kaldı o kadın.. Kabuk tutan yaralarımı yoluyorum, kanayan yerlere tuz falan basıyorum.. Bir elimde hayat, bir elimde ince bileklerim.. İçimde demlenmeyi bekleyen bir an var.. Bekliyorum..

Olmakta olan her neyse; onu olduğu gibi kabul edebilirim..

Bekleyebilirim…

Yönümü kesin ve sabit bir kararla belirleyebilir, ona arkamı dönebilirim.. Yapabilirim.. Bir avuç su birikintisinde çırpınabilirim, boğabilirim gözlerimi, boğulabilirim.. Henüz vakit geç olmadan, arkamı dönebilirim ve o tünele sızabilirim gözlerinden.. Acı bir çığlık atabilir, ciğerimi sökebilirim yerinden..
Beklide pembeyi sevebilirim yeniden ve inanabilirim tüm suların yolunu bulacağına.. Dikenleri çıkartabilirim ellerimden ve beklide süslü cümleler fısıldarım kulağına.. O şarkıda dans edebilirim sana camın önünde, ay henüz dolunayken gökyüzünde, yüzünü okşayabilirim ve sevebilirim dudaklarını..
Olmakta olan her neyse; onu olduğu gibi kabul edebilirim..
Bekleyebilirim
Henüz o masal yazılmadı...
nslh@n

Hiç yorum yok: